Magnentus Building

Magnentus Building

Sverigeunik fastighet

Från Norrköpings tristaste hus till Sverigeunik kontorsfastighet

Vid Norrköpings ödsligaste torg uppfördes 1977 en av Norrköpings tråkigaste fastigheter – Skeppet 10. Tidsandan låg tung över arkitekturen – en fyrkantig kloss i brunt tegel, utan tillstymmelse till charm eller estetiska värden. En fastighet som få känns vid eller ens känner igen.

Men det var då det.

Från sliten anka till vacker svan

2013 övertogs fastigheten av Magnentus i Norrköping, och en total och genomgripande förädling påbörjades omgående.

Visionen var klar. Skeppet 10 skulle förvandlas från snudd på skamfläck till en lysande fastighetsstjärna. Vi samlade ihop intryck och inspiration från internationella projekt och kokade ner idéerna till vad som skulle bli en Sverigeunik kontorsfastighet och Norrköpings attraktivaste arbetsplats, mötesplats och eventplats.

10.000 unika kvadratmeter

Unika lösningar präglar nu hela fastigheten.

I entrén togs ett bjälklag bort, för att skapa en takhöjd på ca 7 meter. Receptionen är bemannad för ge besökarna ett positivt första intryck, och här kan hyresgästerna både boka konferensrum, lämna post eller köpa blommor.

Helt skräddarsydda kontorsytor

Tack vare att fastigheten saknade bärande väggar, har det varit mycket lätt att skapa kontorsmiljöer som är helt skräddarsydda för hyresgästerna. Öppna och ljusa lösningar är vad hyresgästerna både önskat och fått.

Hospitalsgatan 30 är adressen när du vill se Norrköpings häftigaste kontorsfastighet!

Välkommen!